طراحی لوگو چگونه انجام می گیرد؟
پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
طراحی لوگو چگونه انجام می گیرد؟
نوشته شده در یک شنبه 14 شهريور 1400
بازدید : 141
نویسنده : وحید اکبری

تاریخچه طراحی لوگو

لوگو و طراحی آن تاثیر بسزایی در معرفی هویت سازمان و شرکت دارد ، به طوری که تمام افراد شرکت ها را با لوگی آنها به خاطر می آورند . از این رو در طراحی لوگو باید وسواس زیادی نشان داد و به اصطلاح کا را به کاردان سپرد و در این راه از هیچ کوششی دریغ نکرد . باید برای طراحی لوگو هزینه کرد و یک لوگوی مناسب برای شرکت خود انتخاب کرد. اگر لوگوی خوب دارید نگران نباشید وگرنه باید برای این کار اقدام نمایید.

آیا میدانید لوگو از کجا آمده است؟ آیا نام تجاری محصولات یادتان هست؟ اگر اینگونه است، بیانگر قدرت آن لوگوی آن شرکت است. در دنیای امروز لوگو  اهمیت زیادی در تجارت دارد.

شما نمی توانید هیچ کسب و کاری را بیابید که بدون لوگو ی مناسب به کار خود ادامه بدهد. آرم تجاری به صاحبان کسب و کارهای مختلف اجازه می دهد تا محصولات خود را  با نشان و هویتی متمایز از محصولات رقبا به مشتریان معرفی کنند.

اما به راستی اولین باری که لوگو طراحی شد، چه زمانی بوده و آیا در گذشته هم مانند امروز لوگوها ارزش تجاری داشته اند؟ در این زمینه دیدگاه های مختلفی وجود دارد که در زیر به شرح آن می پردازیم. 

اولین آرم که توسط تاریخ دانان و محققان باستان شناسی و کشف شده است، مربوط به دوران یونان باستان است. در آن زمان از کلمه آرم استفاده می شد که این واژه ریشه یونانی دارد.

همچنین بخوانید : درباره عایق بندی چه میدانید؟

یونیان برای دریافت پیام های پنهانی خود در قلمرو پادشاهی از آرم یا لوگو استفاده می کنند. همچنین برای معرفی بهتر قوانین هم از لوگو استفاده می کردند. بسیاری از سکه های به جامانده از دوران یونان و روم باستان دارای لوگوهایی مربوط به پادشاهان عصر خود هستند. آنها با هدف های مختلفی از لوگو استفاده می کردند.

آشوری ها به عنوان اولین سازندگان فولاد نیز استفاده زیادی از لوگو کرده اند. در میان چینی ها، مصر و بابل نیز برای برقراری ارتباط با یکدیگر از لوگو استفاده می کردند. لوگوها به شکل کلماتی بود که می توانست پیام آنها را منتقل کند.

اگر کمی به جلوتر بیایم، در قرن 13 و 14 میلادی هم لوگوها مورد استفاده قرار گرفته اند. در این دوران از علائم تجاری برای کار صنعت گری، بازرگانی و کشاورزی استفاده می شد. استفاده تجاری از لوگوها از همین زمان آغاز شد.

برای مثال کشاورزان با استفاده از تمبرهایی که با آهن داغ درست می کردند، روی گاوهای خود حک می کردند تا آنها را از گاوهای دیگر کشاورزان متمایز کنند.

 آشنایی با انواع جعبه

نگاهی اجمالی به تکامل تاریخی لوگو

قبل از 1800 میلادی : لوگو به عنوان یک مارک یا سمبل مخصوص استفاده می شد.

سالهای 1800-1900میلادی : در این سالها لوگوها از نظر شکل و اندازه تغییر کردند و کمی پیچیده شدند.

سالهای 1930-1900 میلادی: لوگوی شرکتها و سازمانها تبدیل به نام تجاری شدند.

سالهای 1980- 1930 میلادی: طراحی گرافیکی ، پا به صنعت لوگوسازی گذاشت.

از سال 1980 میلادی تا کنون: لوگوهای مدرن ومختص برندینگ دراین سالها مرسوم شده است.

 

همچنین بخوانید :  نگاهی به جعبه هاردباکس و انواع آن

 

تاریخچه لوگوهای معروف ایران

در این بخش نمونه هایی از دیگر لوگو های معروف ایران به همراه طراح لوگو و سال ساخت آن ها در  زیر آورده شده است که عبارت اند از :

  • شرکت هواپیمایی ملی ایران (هما) ادوارد زهرابیان 1340
  • شرکت سایپا مرتضی ممیز 1366
  • شرکت ایران خودرو بیژن جناب 1373
  • بانک صادرات ایران اسماعیل کیا مقدم 1369
  • شرکت ملی نفت احمد میرزا 1363

سیر تا پیاز عکاسی تبلیغاتی

اصول طراحی لوگو را رعایت کنید

در فعالیت های تخصصی باید مراحل را گام به گام و منظم طی کرد، طراحی لوگو نیز می طلبد تا با استانداردهای خود مرحله به مرحله انجام شود. مراحل طراحی لوگو را با دقت انجام دهید و از اجرای هیچ مرحله ای صرف نظر نکنید.

  • تحقیق در مورد اهداف لوگو و معانی آشکار و پنهان آن
  • ارائه اتود اولیه
  • ایجاد رفرنس و منبع برای چگونگی ساخت لوگو
  • ایجاد معنا و مفهوم در شکل آن
  • انجام تغییرات و اصلاحات لازم
  • ارائه و پرزنتیشن قوی برای لوگو

همچنین بخوانید : هر آنچه درباره کارت ویزیت باید بدانید

 

طراحی مینیمال و ساده

سعی کنید در راس طراحی های خود سادگی را مد نظر قرار دهید. سادگی در طراحی لوگو از جمله نکات اصلی است که در حال حاضر در تکنیک های جهانی از آن استفاده می شود. مینی مالیست ها باعث افزایش تمرکز مخاطب می شود و ماندگاری لوگو در ذهن را افزایش می دهد. استفاده از عناصر و افکت ها اضافی پیچیدگی ایجاد می کند که از خوانایی لوگو می کاهند.

لوگو و ضرورت آن

[ همچنین بخوانید: نگاهی به پوستر و انواع آن

دقت به ترکیب رنگ

بخش عظیمی از هویت بصری لوگو به ترکیب رنگی آن وابسته است. لوگو با رنگ جان می گیرد و ارتباط برقرار می کند. قبل از استفاده از رنگ ها بهتر است با کاربرد آن ها بیشتر آشنا شوید. به راحتی می توان احساسات را با استفاده از رنگ منتقل کرد و مخاطب را تحت تاثیر قرار داد. به مختصر توضیحاتی در مورد روانشناسی رنگ در زیر دقت کنید:

 سبز: ارگانیک بودن –آموزشی -  رشد و بالندگی – آرامش

قرمز: جسورانه – انرژیک – افزایش هیجانات

آبی: قابل اعتماد – آرام – سرد – حرفه ای

نارنجی: دوستانه – خلاق - جوان

قهوه ای: قدرتمند – تاریخی – ثابت

سیاه: قدرت – تزلزل ناپذیر – معتبر

بنفش: تحریک کننده – معنوی – لوکس

صورتی: مشتاق – سرگرم کننده - لطیف

سفید: آرامش – پاکیزگی – ساده و خالص

زرد: خوش بین – با استعداد - خوشحالی

 

کاتالوگ چیست و چه انواعی دارد؟

ایجاد تقارن در طراحی لوگو

تقارن و موازنه سازی در طراحی لوگو اهمیت بسیاری دارد که آن را متعادل ساخته و باعث جذابیت بعد بصری آن خواهد شد. باید این کار را با علم و مهارت انجام داد، در غیر این صورت از طرح های اتفاقی و غیر هدفمند نتیجه ای حاصل نخواهد شد. عدم تقارن نیز می توان طرح های زیبایی را ایجاد کند که همیشه هم بد نیست اما باید اصولی انجام شود. نگاهی به لوگو اپل و توییتر بیاندازید که شامل منحنی ها و قوس های سازگار است که تقارن و عدم تقارن را چگونه منسجم در کنار هم قرار داده است.

ایجاد تقارن در لوگو

تصویرسازی ذهنی 

شاید بتوان این مورد را به یکی از اشتباهات رایج طراحان گرافیک بسط داد. برخی طراحان با توجه به خواسته و میل باطنی خود اقدام می کنند نه خواسته و سلیقه مشتری. اگر در ابتدای امر تصویر سازی و شمای مشخصی به مشتری ارائه شود به اتحاد نظر با مشتری خواهید رسید و برای طرحی پیش بینی شده از قبل فعالیت خواهید کرد. ممکن است طرحی از نظر یک طراح دقیق و اصولی باشد اما در دید مشتری زیبا و دلچسب نباشد

 همچنین بخوانید : درباره بروشورها چه میدانید؟

 




:: برچسب‌ها: طراحی لوگو ,



مطالب مرتبط با این پست
.



می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: